Grillade ostron med ister och fryst grönt äpple

 

Gör så här:
1.
Lägg äpplet i frysen en dag innan.
2. Mixa brödet i en matberedare och blanda med olja. Lägg på en plåt och baka i ugnen på 125 grader i cirka 40 min.
3. Gör örtoljan genom att mixa örter, senap och olja i en hög bunke med hjälp av en stavmixer.
4. Öppna ostronen och lägg på 1 tsk ister eller talg, och lite brödkrisp på varje ostron.
5. Låt grillen bli ca 200–250 grader och låt spjällen vara öppna. Lägg ostronen på grillen och låt dem grillas under lock i ca 10 min eller tills det börjar bubbla om ostronen.
6. Ta ut ostronen och riv det frysta äpplet över dem och ringla sedan örtoljan över ostronen.
Servera direkt!

Grilla fördrinken! Servera en grillad Gin & Tonic till förrätten. 

Gör så här:
1.
Sätt grillen med knappt öppna spjäll, försök få ner temperaturen så mycket som möjligt.
2. Lägg sedan på rosmarinen på grillen och låt den ligga under lock i några minuter. Ta sedan ut rosmarinen och låt den vila.
3. Öppna därefter upp spjällen till max, och låt grillen bli riktigt varm.
4. Grilla ett par skivor citron och lime, en kort stund tills de fått en bra yta.
5. Blanda alla ingredienserna i ett glas med mycket is. Toppa drinken med den grillade rosmarinen och ett par skivor grillad citron och lime.

INGREDIENSER

4 ostron
2 msk ister eller talg
2 skivor surdegsbröd
1 syrligt grönt äpple

Örtolja
Knippe med blandade örter
1 msk dijonsenap
2 dl kallpressad olja
Salt och peppar

Gin & Tonic (1 drink)
5 cl Gin (kan vara alkoholfri)
1 bra tonic
1 skiva citron
1 skiva lime
1 kvist rosmarin