Friterad steamed bun med pulled pork och srirachamajonnäs

Steamed buns:
1. Blanda ut jästen med vatten.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt degen gå i en matberedare i ca 7-10 minuter.
3. Låt jäsa under plastfolie eller bakduk till dubbel storlek.
4. Stjälp upp degen på en arbetsbänk och portionera upp ca 40g per bulle.
5. Rundriv bullarna och kavla sedan ut dom till ca 10 cm i diameter.
6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 45 minuter med bakduk.
7. Baka sedan på 100 g ånga i 9 minuter.

Pulled pork: 
1. Skölj av och ansa karrèn från eventuella hinnor.
2. Krydda köttet och bryn på i en ugnsfast form.
3. Häll i öl. Hacka vitlök och chili och lägg ner i formen.
4. Lägg på locket och baka i ugnen på 150 grader i ca 5-6 timmar, eller tills köttet går att mosa med en sked.
5. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
6. Trasa sönder köttet med två gafflar och blanda ihop med marinaden.

Tillbehör och majonäs:
1.
Blanda ihop majonäs med sriracha efter tycke om styrka. 
2. 
Pickla lök och chili med 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten.
3. Skiva gurka och strimla sallad.

Enjoy!

INGREDIENSER

Steamed buns:
375 g mjöl
31 g socker
5 g salt
1,5 g bakpulver
25 g jäst
175 g vatten
42 g olja

Pulled pork:
1 kg fläskkarrè
1 msk rökt paprika
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt
1 msk mörkt muscovadosocker
3 stora vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
33 cl mörk öl

Marinad:
1,5 riven vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
0,7 dl honung
0,7 dl soya
1,5 msk tomatpurè
3 msk vatten

Srirachamajonnäs:
200 g majonäs
20 g sriracha

Tillbehör:
1 st rödlök
2 st röda chilifrukter
1 st gurka
Sallad
Koriander