Grillade isterband med krossad potatis, betor & getost
4
Grillad syrlig rödkål
1. Dela rödkålen i 4 lika stora klyftor så roten håller ihop varje bit.
2. Gnid in oljan runt om kålen och krydda ordentligt med salt och peppar.
3. Grilla kålen på båda snittytor så kålen får sotade ytor.
4. Lägg kålen i ett foliepaket på grillen och låt den tillagas igenom.
5. Låt foliepaketet ligga på sidan av grillen så kålen kan tillagas ganska sakta.
Krossad potatis
1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Låt potatisen ånga av och dela dem på mitten.
3. Arrangera potatisarna i botten på tallriken och krossa dem med en gaffel.
4. Klicka ut smör lite på varje varm potatis.
5. Hacka persiljan och strö över.
Vinägersyrad gulbeta
1. Skiva gulbetan tunt med mandolin eller kniv.
2. Marinera gulbetan med vinäger och olja.
3. Krydda och smaka av.
4. Rör om i betorna tills de blir mjuka, kyl.
Smörslungad rödbeta
1. Koka knipprödbetorna mjuka i saltat vatten.
2. Skala dem och slunga dem i smör med vatten.
3. Låt rödbetorna slungas runt i smöret med vattnet så kommer smöret fastna runt rödbetorna.
4. Slunga dem på ganska låg värme.
5. Krydda.
Rå isad rödbeta
1. Hyvla rödbeta tunt och lägg i isvatten i kylen tills servering.
2. Ger en god och krispig smak av rödbeta till rätten.
Stekt isterband
1. Stek isterbanden i smöret.
2. Dela korvarna i mindre bitar.
Frusen getost
Frys getosten i plast.
Servera alla ingredienser tillsammans på tallriken och riv över frusen getost på den tunnaste delen av rivjärnet.
Enjoy!
INGREDIENSER
Grillad syrlig rödkål:
0,5 rödkål med roten kvar
4 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Krossad potatis:
9 medelstora potatisar av mjölig sort
100 g rumsvarmt smör
1 kruka kruspersilja
Salt och peppar
Vinägersyrad gulbeta:
1 gulbeta
3 msk äppelcidervinäger
1 msk kallpressad rapsolja
Salt
Peppar
Smörslungad rödbeta:
12 små knipp rödbetor
50 g smör
2 msk vatten
Salt och peppar
Rå isad rödbeta:
1 normalstor rödbeta
Stekt isterband:
4 st isterband
50 g smör
Frusen getost:
150 g getost