Bullens pilsnerkorv med grillad skogssvamp, kryddpeppar & smörskum
4
Bullens pilsnerkorv
1. Koka alla ingredienserna i vattnet förutom korven.
2. Dra bort lagen från plattan och värm upp korven i lagen.
Inkokt potatis
1. Koka alla ingredienserna i vattnet förutom potatisen.
2. Dela potatisen i slantar. Häll över lagen på potatisen och låt sjuda tills potatisen är mjuk.
Kryddpicklad lök
1. Koka senapsfrön i lättsaltat vatten tills de svällt och blivit mjuka, sila av.
2. Skiva löken i ringar, ca 5 mm tjocka. Grilla med lite brynt smör.
3. Koka ättika socker och vatten, kyl ned.
4. Mal kryddpeppar.
5. Blanda allt i ättikslagen.
Stuvning
1. Bryn smöret, doppa en liten bit glödande kol i smöret, täck med folie.
2. Koka grädde och vispa ner den rivna västerbottenosten.
3. Mixa ägg och gräddblandning samtidigt som du häller i smöret försiktigt.
4. Dra upp på sifon och ladda med två patroner, ställ på varm plats ca 70 grader i 30 min, håll varmt.
5. Om du inte har en sifon hemma: koka grädden. Vispa ägg och grädden över vattenbad tills du får en fluffig massa. Skira sedan ner smöret försiktigt i blandningen.
Skogssvamp
1. Dela svampen i ätvänliga bitar.
2. Hacka lök.
3. Grilla svampen, stek löken i smör. Blanda ihop.
Fond
Koka alla ingredienser, håll ljummen.
Servering
1. Öppna ett korvbröd och pensla med fonden.
2. Lägg i korven. Toppa med den skivade potatisen och den picklade löken.
3. Blanda grillad svamp och stuvning och lägg på.
4. Toppa med finhackad gräslök, rostad lök och smörgåskrasse.
Enjoy!
INGREDIENSER
Bullens pilsnerkorv:
4 st Bullens pilsnerkorv
2 st färska lagerblad
5 st svartpepparkorn
3 st kryddpepparkorn
500 g vatten
½ st gul lök
Salt
Inkokt potatis:
100 g kulpotatis
2 st färska lagerblad
5 st svartpepparkorn
3 st kryddpepparkorn
500 g vatten
½ st gul lök
Salt
Kryddpicklad lök:
10 g gula senapsfrön
10 g nymald kryddpeppar
1 st silverlök
50 g ättika
50 g socker
75 g vatten
Stuvning:
1 st ägg
2 st äggula
300 g smör
100 g grädde
50 g västerbotten ost
1 bit glödande kol
Skogssvamp:
100 g kantareller
100 g rödgul trumpetsvamp
1 st silverlök
Fond:
100 g lag från korvkoket
50 g kycklingfond
10 g tomatpuré
Svartpeppar
Topping:
Gräslök, finhackad
Smörgåskrasse
Rostad lök