Rökta revben med rabarbersalsa
Lyckas med kryddningen på dina revben!
Pensla revbenen med dijonsenap för god smak och ett enkelt sätt att få kryddorna att fastna.
Kryddblandning
Blanda ihop alla kryddor.
Rabarbersalsa:
1. Skala rabarbern och hacka den i mindre bitar.
2. Finhacka rödlök, schalottenlök och röd chili.
3. Fräs rabarber, lök och chili i oljan på medelvärme.
4. De ska inte få färg bara börja bli mjuka.
5. Tillsätt socker, citronsaft och sirap.
6. Sjud salsan till önskad konsistens, smaka av.
Äpple- och vinägerspray
Blanda och häll upp i en ren sprayflaska.
1. Använd olika träslag för att kontrollera röksmaken
2. Öppna nån gång ibland och spreja köttet med vinäger för ett saftigt resultat
3. 3 timmar i röken, 2 timmar i folie, 1 timme vila
”Man tillagar köttet low & slow för ett saftigt slutresultat”
INGREDIENSER
Kryddblandning:
1 msk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk Chilipulver
½ tsk cayennepeppar
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk torkad ingefära
Rabarbersalsa:
30 cm normalstor rabarbstång
1 msk olja
1 dl råsocker
½ dl lönnsirap (går med honung eller annan sirap)
½ citron
½ rödlök
1 schalottenlök
½ röd chili
Äpple- och vinägerspray:
3 dl äpple juice (drickfärdig)
1 dl äppelcidervinäger