Dumplings med bellaverde och charkbricka

Vad passar inte bättre än plockmat en fredagkväll? Den perfekta festliga middagen!

Dumplings: 
1. Börja med att göra dippsåsen. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av och ställ åt sidan.
2. Blanda ihop fläskfärs med schalottenlök, soja, ingefära, vitlök, sesamolja och fisksås.
3. Lägg ut några gyozaplattor i taget så att dom inte torkar.
4. Klicka på lite fyllning och pensla på en skvätt vatten.
5. Vik ihop dumplingen.
6. Stek i olja till fin färg på en sida.
7. Häll på lite vatten i stekpannan och låt ånga under lock ca 4 minuter, lyft bort locket och låt vattnet koka bort och dumplingen bli krispig igen.
8. Toppa med koriander och skivad salladslök. Serveras direkt!

Stekt bellaverde med gräddfil och jalapeno:
1.
Häng av gräddfilen i ett kaffefilter över natten (eller så länge du hinner).
2. Koka upp 1 dl vatten, 0,3 dl ättika och 1 msk salt. Finhacka jalapeno och lök och häll sedan på den varma lagen. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
3. Lyft upp jalapenon och löken från lagen, och blanda ihop med gräddfilen.
4. Smaka av med lagen från löken till lagom sälta och konsistens.
5. Stek broccolin tillsammans med olja och salt tills fin yta.
6. Toppa med smörgåskrasse och skivad jalapeno för mer hetta.

Servera tillsammans med en charkbricka av eget tycke. 

Enjoy!

INGREDIENSER

Dumplings:
ca 25 gyozaplattor
150 g fläskfärs
1 st finhackad schalottenlök
1 finhackad salladslök
1,5 msk soja
1 tsk riven ingefära
1 klyfta, riven vitlök
1 tsk rostad sesamolja
0,5 tsk fisksås

Dipp dumplings:
4 msk soja
1,5 msk limejuice
0,5 msk socker
1 msk rostad sesamolja
1 fint skuren salladslök
2 msk rostade sesamfrön

Bellaverde:
1 pkt Bellaverde
1 jalapeno
1 liten silverlök
3 dl gräddfil
ättika
salt
olja till stekning