Fylld och rökt fläsksida med grillade nektariner och örter

Gör så här:
1. Börja med att ta bort skinnet på sidan och skär upp den så att den blir dubbelt så stor.
2. Fyll köttet med harissa, örter och lagrad ost. Krydda med lika delar salt, rosmarin, basilika och timjan.
3. Rulla ihop sidan till en rulle och bind med bindgarn.
4. Grilla sidan på indirekt värme, ca 125 grader tills innertemperaturen når 96 grader. Det tar cirka 3 timmar.
5. Efter halva tillagningstiden, lägg köttet i aluminiumfolie.
6. Blanda under tiden ihop i aiolin. Börja med att skala och riva vitlöken fint. Häll olja i en hög smal bunke och lägg i vitlök, senap, vinäger, salt och ägg. Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Se till att sätta ner stavmixern i botten av bunken, starta mixern och lyft sakta mot ytan. Smaka av med svartpeppar och ev. salt och vinäger.
7. Grilla därefter nektarinerna hårt över glöd, tills ytan blir fin.

Servera köttet med en sallad och örtaioli!

INGREDIENSER

800 gram svensk fläsksida
1 tub Harissa
Blandade örter (t.ex. rosmarin, basilika och timjan)
1–1,5 dl lagrad ost
8 nektariner

Aioli
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 ägg
2 dl rapsolja
Svartpeppar
Färska örter

Till servering
Örter eller sallad till garnering