Grillad smördegsbulle med kolgrillad kardemummagrädde

Gör så här:
1. Se till att ha ett par stycken bitar glödande kol.
2. Släck glöden med vispgrädden. Sila av grädden och låt den bli kall i kylen.
3. Vispa upp grädden när den har blivit kall och blanda den med resten av ingredienserna till krämen.
4. Lägg krämen i en spritspåse och lägg den i kylen för att svalna.
5. Lägg ut smördegen och täck den med strösocker, hackade pistagenötter, kardemumma och kanel.
6. Rulla ihop degen på kortsidan och dela den i cirka fyra delar och lägg i muffinsformar.
7. Se till att grillen är ca 150 grader varm och lägg gärna en tjockare platta eller en sten på grillen.
8. Grilla bullarna på stenen en bit från glöden för att få indirekt värme. Grädda bullarna i ca 15 min tills de har fått en fin färg.
9. Spritsa sedan bullarna med en stor klick av den kolsläckta krämen. Toppa med lite citronzest och en kvist citronmeliss.

INGREDIENSER

½ ark smördeg
30 g pistagenötter
Strösocker
Kanel
Kardemumma

Kolsläckt kräm
200 g färskost
2 dl vispgrädde
Zest av citrus från tre frukter
½ dl strösocker
Kardemumma