Indisk gryta med fläskfärs och naanbröd

Gör så här:
1. Bryn färsen i olja tills den har fått fin färg
2. Tillsätt hackad lök och riven vitlök
3. Stek tillsammans tills löken mjuknat och fått färg
4. Tärna moroten i önskad storlek och tillsätt
5. Häll i kryddor, ingefära, fond och krossade tomater, och låt koka ner några minuter
6. Tillsätt kokosmjölk och vispgrädd och låt koka ytterligare några minuter
7. Smaka av med salt
8. Blanda i spenaten precis innan servering

Naanbröd: 
1. Lös upp jästen i vattnet
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda degen 5-10 minuter, tills den blir elastisk
3. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme
4. Häll sedan upp degen på en mjölad bänk, och dela degen till 5 st lika stora klumpar
5. Kavla ut degklumparna till ca 1 cm tjocka
6. Värm en stekpanna på medelvärme på spisen
7. Lägg brödet i stekpannan och låt det stekas till ytan börjat bubbla, då kan du vända brödet.
8. Pensla på lite smält smör och servera direkt

Servera grytan med kokt ris, koriander, lime och det nystekta naanbrödet. Smaklig måltid!

INGREDIENSER

Gryta
250 g fläskfärs
0,5 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen gurkmeja
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen koriander
1 krm malen kardemumma
0,5 tsk sambal oelek
2 dl krossade tomater
2 dl kokosmjölk
1 dl vispgrädde
1 stor morot
35 g färsk babyspenat
2 msk grönsaksfond

Naanbröd
1 dl vatten (37 grader)
1 tsk honung
15 g jäst
0,5 dl yoghurt
1 msk smält smör
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
2 msk smält smör (till pensla)