Isärplockad wok med hoisinmarinerad pork, grönsaker, udonnudlar och sojamarinerad äggula
4
1990 – Wok 2.0
På 90-talet blev det asiatiska köket stort i Sverige och hemma i köken wokades det som aldrig förr. 1990 blev också wokpannan årets julklapp.
Med en hommage till 90-talet presenterar vi här en uppdaterad variant av woken. Vi serverar den isärplockad med hoisinmarinerad pork, grönsaker, udonnudlar och sojamarinerad äggula. Yummie!
1. Marinera fläskköttet i hoisinsås och vitlök ett par timmar.
2. Marinera äggulorna i japansk soja i tre timmar.
3. Skär grönsakerna i bitar.
4. Koka nudlarna.
5. Fritera rispapper i friteringsolja (180 grader) i ca 2 min.
6. Börja med att woka köttet i olja, krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan när det är klart och håll varmt.
7. Woka grönsakerna och krydda med japansk soja, lime och sesamfrö. Lägg grönsakerna åt sidan.
8. Woka nudlarna och krydda med salt och peppar.
9. Lägg upp kött, grönsaker och nudlar för sig. Garnera med marinerad äggula, friterat rispapper och koriander.
INGREDIENSER
400 g benfri fläskkotlett, strimlad
2 msk Hoisinsås
1 klyfta vitlök
1 st paprika
1 st broccoli
2 st morot
1 st gul lök
3 st vårlök
1 st lime
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrön
1 pkt nudlar (gärna av sorten udon)
2 msk rapsolja eller annan neutral matolja
salt
peppar
Sojamarinerade äggulor:
4 st äggulor
1 dl japansk soja
2 st ark rispapper
friteringsolja
koriander, färsk