Grillade kamben

Gör så här: 1. Skala och skiva alla kiwis. 2. Häll smetana i en aluminiumform. Sätt grillen på knappt öppna spjäll och för att få ner temperaturen. Lägg in formen och låt smetanan rökas tills den fått lite färg, låt den vila. 3. Mixa brödet i en matberedare och blanda med valfri olja. Lägg brödsmulet [...]

Grillade kamben

Råraka

Gör så här:   1. Häll vatten, ättikssprit, socker och dillfrön i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud tills sockret lösts upp. Lägg blomkål, morot, selleri och lök i en burk. Lägg på dillen. Häll den varma lagen över grönsakerna, låt svalna. 2. Blanda samman crème fraiche, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner [...]

Råraka

Carnitas

Gör så här:   1. Börja med att tärna köttet i cirka 1–2 cm stora kuber. 2. Blanda köttet med alla kryddor ordentligt i en skål och låt dra i rumstemperatur i minst en timme. 3. Förbered under tiden den picklade löken. Skala, dela och skiva löken i tunna skivor. Koka upp socker, ättika och [...]

Carnitas

Ramen

Gör så här:   1. Koka upp buljongen med 2 dl extra vatten, risvinäger, mirin, ingefära, 3 msk soja och 2 msk sesamolja. Låt koka i 15 minuter. Sila av ingefäran och håll varmt. 2. Koka äggen exakt 7 minuter (lägg ner i kokande vatten). Låt svalna i iskallt vatten och dela sen på hälften. [...]

Ramen

Koreanska tacos

Gör så här:   1. Börja med att riva vitlöken och ingefäran. Blanda soja, chiliflakes, risvinäger, strösocker och sesamolja i en skål. Blanda vitlöken, ingefäran och svartpeppar. 2. Skiva fläsket och den gula löken tunt. Blanda marinaden väl med köttet och löken. Låt stå. 3. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Riv vitlöken och blanda [...]

Koreanska tacos

Svensk chark

Minipizza 1. Sätt på ugnen på rätt temperatur för din pizzabotten (ca 220 grader). 2.Blanda Creme fraiche och vitlök och bred på pizzabotten/bottnarna. 3. Fördela prästosten jämnt över pizzabotten/bottnarna. 4. Smula på ädelosten, dela grönkålsbladen i mindre bitar och strö över. 5. Skala äpplet och gör sedan remsor med en potatisskalare. Lägg över pizzan. 6. Sätt in i ugnen tills [...]

Svensk chark

Kryddstekt fläskfilé

1980 - Grönpeppar På 80 talet är det högkonjunktur och människor vill konsumera och ha kul. På modet är stort hår, stentvättade jeans, axelvaddar och i maten – grönpeppar. Även om maten på 80-talet gärna skulle kunna lagas så snabbt som möjligt så var också festmaten viktig. Här presenterar vi den ultimata festmåltiden, med en [...]

Kryddstekt fläskfilé

Rökta revben

Lyckas med kryddningen på dina revben! Pensla revbenen med dijonsenap för god smak och ett enkelt sätt att få kryddorna att fastna. Kryddblandning Blanda ihop alla kryddor. Rabarbersalsa: 1. Skala rabarbern och hacka den i mindre bitar. 2. Finhacka rödlök, schalottenlök och röd chili. 3. Fräs rabarber, lök och chili i oljan på medelvärme. 4. [...]

Rökta revben

Steamed buns

2020 - Nordic Steam bun I 2020-talets början spenderar vi mer tid hemma och därför även mer tid i köket. Vi lägger ner mer tid och pengar middagen hemma och det lokalproducerade är i fokus. Det asiatiska köket är fortfarande en stor inspiration, tillsammans med traditionella svenska maträtter. För att representera 2020-talet presenterar vi trendiga [...]

Steamed buns
Till toppen