Grillad griskind

  1. Skär bort de tjockaste och yttre senorna på köttet om det finns några, men låt fettet vara kvar. Salta. 2. Köttet ska grillas i ca 20 minuter, så börja på en högre höjd för att undvika att bränna köttet innan det är genomstekt. Ha noggrann koll på köttet och vänd ofta. [...]

Grillad griskind

Fläsksida

  Hur gör man? 1. Extra viktigt att inte använda tändvätska nu när vi ska laga mat i elden 2. Lägg morötterna direkt i glöden, snurra dem var 5:e minut i 20-30 minuter 3. Ta bort svålen och tärna ner fläsksidan. En nypa salt och lägg den i stekpannan och stek den När [...]

Fläsksida

Grillad pluma

1. Dela kålen på mitten. 2. Gnid in olivoljan på snittytorna och salta/peppra. 3. Grilla kålen på snittytan tills den får färg och blir lite mjuk. 4. Vänd kålen på grillen och grilla ytterligare lite på andra sidan. 5. Finhacka chili och rödlök. 6. Skiva vårlöken lite på snedden i tunna skivor. 7. Grilla citron [...]

Grillad pluma

Kolgrillad fläskkotlett

Godaste tillbehöret till grillad fläskkotlett – curry- och äpplesmör 1. Finhacka schalottenlöken och skala äpplet. 2. Dela äpplet i mindre bitar. 3. Fräs löken och äpplet med 50 g av smöret. 4. Löken måste bli mjuk. 5. Tillsätt curryn och fräs lite till. 6. Smaksätt med salt, peppar och vinäger. 7. Låt fräset svalna till [...]

Kolgrillad fläskkotlett

Pulled Pork SweDish Style

2010 - Pulled Pork 2010-talets mat präglas av matkasseshopping online, ekohandel, fler restaurangbesök, nya maträtter och kombinationer som pokébowls och pulled pork - och så en stark hyllning till det skandinaviska köket. För att hylla 2010-talet presenterar vi här pulled pork med svenska tillbehör som havtorn, picklad kålrot och tunnbröd. En rätt som funkar perfekt [...]

Pulled Pork SweDish Style

Klassisk kroppkaka

2000 - Kroppkaka 00-talet präglas å ena sidan av låghydratkost och dieter som paleo och GI, å andra sidan av att laga mat och baka från grunden. Surdegskonsten anammas av allt fler män som nu intar köket för att bemästra den tidskrävande degen. Intresset för maträtter och tillagningssätt från förr blev hippt. Här serverar vi [...]

Klassisk kroppkaka

Isärplockad wok

1990 - Wok 2.0 På 90-talet blev det asiatiska köket stort i Sverige och hemma i köken wokades det som aldrig förr. 1990 blev också wokpannan årets julklapp. Med en hommage till 90-talet presenterar vi här en uppdaterad variant av woken. Vi serverar den isärplockad med hoisinmarinerad pork, grönsaker, udonnudlar och sojamarinerad äggula. Yummie! 1. [...]

Isärplockad wok

Hemrökt ”kassler” av benfri kotlett

1970 - Kassler & ananas 2.0 På 70-talet fortsätter trenden med snabblagad mat. Det skulle gå fort och gärna tillagas i en och samma form i ugnen. I en tid av mer resande och ökad import blir också exotiska frukter som ananas mer populärt i matlagning. Därför var kassler med ananas en riktigt succérätt. Här [...]

Hemrökt ”kassler” av benfri kotlett

Mörkokt fläsklägg

1960 - Varma mackor Snabblagade rätter blev alltmer populärt på 60-talet i samband med att fler kvinnor jobbar i större utsträckning än tidigare. Människor börjar också resa alltmer tack vare högkonjunktur och utländska matinfluenser slår stort. Tv:n får en central plats i hemmen och mat som funkar att äta i soffan framför tv:n blir populärt, [...]

Mörkokt fläsklägg
Till toppen