Svampsoppa med bacon och friterad svartkål

Gör så här:
1. Skölj svampen och skiva i skivor
2. Skala och hacka lök och vitlök
3. Fräs svampen i en kastrull med en klick smör tills den har fått fin färg
4. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken har mjuknat
5. Häll i vin och låt sjuda några minuter
6. Tillsätt fond, grädde och mjölk och låt koka på medelvärme
7. Medan soppan puttrar: stek bacon krispigt och fritera svartkålsbladen
8. Koka upp olja till 180 grader, lägg i bladen tills de blir krispiga
9. Lyft och lägga på papper och låt allt överflödigt fett rinna av. Smaka av med salt
10. Mixa soppan och sila för en finare konsistens

Smaka av med salt och peppar. Toppa med välstekt bacon och svartkålsblad.

Toast med fläskkarré
1. Skär fläskkarré i tärningar och stek hårt i lite fett tills du har fått en fin yta
2. Lyft över köttet i en kastrull och häll på vatten, salt och peppar
3. Låt koka tills köttet går att mosa med en sked
4. Riv köttet med två gafflar när det kallnat. Bind ihop köttet med en klick färskost.
5. Tillsätt och smaka av med västerbottenost
6. Bred på fyllningen mellan två skivor surdegsbröd och stek på båda sidorna med smör
7. Toppa med riven parmesan och servera varm

Smaklig måltid!

 

INGREDIENSER

Svampsoppa
250g champinjoner
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
3 msk koncentrerad svampfond
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 paket bacon
250 g svartkål
smör
salt och peppar

Toast med fläskkarré
250 g Fläskkarré
Färskost
Riven västerbottenost
Surdegsbröd
Riven parmesan