Svensk pluma med ramslöks-chimichurri, grillade jordgubbar och slanggurka

Gör så här:
1. Dela jordgubbarna och gurkan i halvor. Lägg dem i en form som tål grill.
2. Mixa alla ingredienser till chimichurrin i en matberedare. Mixa till en ganska lös sås. Krydda med salt och peppar.
3. Krydda pluman med lika delar salt, paprikapulver, svartpeppar och vitlöksgranulat.
4. Grilla pluman och det gröna på en riktigt varm grill tills kärntemperaturen nått ca 67–68 grader. Låt köttet vila.
5. Grilla jordgubbarna och gurkan.
6. Servera pluman tillsammans med de grillade jordgubbarna och gurkan, och ringla chimichurrin över. Klipp lite krasse över den grillade pluman.

INGREDIENSER

4 skivor pluma
250 g jordgubbar
250 g slanggurka eller snacksgurka

Chimichurri
50 g ramslök, spenat eller persilja
1 dl kallpressad rapsolja
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
3 små cocktailtomater
1 liten bit salladslök

Till servering
Krasse