Tonkatsu med kålsallad

Gör så här:
1. Banka ut fläskkarréskivorna till ca 3-5 mm tjocklek
2. Vispa upp äggen
3. Salta fläskkarréskivorna, vänd i mjöl, ägg och sist panko
4. Stek schnitzlarna i rikligt med matolja i stekpanna till gyllene och frasiga på båda sidorna
5. Låt rinna av på galler

Kålsallad 
1. Strimla kål, morot och lök så tunt som möjligt
2. Lägg i en bunke, tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop
3. Smaka av med limejuice och salt

Tonkatsusås
Blanda ihop alla ingredienser tills sockret löst sig

Servera Tonkatsun med kokt ris, lime och koriander. Smaklig måltid!

 

INGREDIENSER

Tonkatsu
4 skivor fläskkarré (ca 400g)
1 dl vetemjöl
2 st ägg
3 dl panko
salt

Kålsallad
0,5 spetskål
0,5 rödlök
0,5 morot
1 msk soya
2 tsk rostad sesamolja
3 msk majonäs
1 msk rostade sesamfrön
salt
limejuice

Tonkatsusås
1 msk strösocker
0,5 dl worcestershiresås
0,5 dl ketchup
1,5 dl ostronsås