Tonkatsu med kålsallad
4
Gör så här:
1. Banka ut fläskkarréskivorna till ca 3-5 mm tjocklek
2. Vispa upp äggen
3. Salta fläskkarréskivorna, vänd i mjöl, ägg och sist panko
4. Stek schnitzlarna i rikligt med matolja i stekpanna till gyllene och frasiga på båda sidorna
5. Låt rinna av på galler
Kålsallad
1. Strimla kål, morot och lök så tunt som möjligt
2. Lägg i en bunke, tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop
3. Smaka av med limejuice och salt
Tonkatsusås
Blanda ihop alla ingredienser tills sockret löst sig
Servera Tonkatsun med kokt ris, lime och koriander. Smaklig måltid!
INGREDIENSER
Tonkatsu
4 skivor fläskkarré (ca 400g)
1 dl vetemjöl
2 st ägg
3 dl panko
salt
Kålsallad
0,5 spetskål
0,5 rödlök
0,5 morot
1 msk soya
2 tsk rostad sesamolja
3 msk majonäs
1 msk rostade sesamfrön
salt
limejuice
Tonkatsusås
1 msk strösocker
0,5 dl worcestershiresås
0,5 dl ketchup
1,5 dl ostronsås