Tonkatsu på julskinka med dijonsenapscreme, tonkatsusås och grönkålssallad

1. Blanda ihop alla ingredienser till Tonkatsusåsen, smaka av och ställ in i kylen.
2. Blanda smetana och majonnäs och smaka av med Dijonsenap och salt och svartpeppar, ställ in i kylen.
3. Blanda alla ingredienser till dressing och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Rensa grönkålen från de grova stjälkarna och lägg de i kokhett vatten ca 1 minut. Kyl därefter i iskallt vatten och låt rinna av innan du skär ner bladen i mindre bitar.
4. Skala och skär apelsinerna i mindre bitar och grovhacka nötterna. Blanda ihop alla ingredienser till salladen och häll över dressingen. Blanda väl.
5. Koka riset.
6. Skär julskinkan i skivor ca 5–6 mm tjocka och vänd sedan skinkan först i vetemjöl, sedan i de uppvispade äggen och till sist i pankoströbrödet.
7. Tillsätt oljan och en smörklick i en traktörpanna och vänta till smöret fräst färdigt och sänk därefter temperaturen något. Stek/fritera försiktigt ett par skivor i taget tills du har en gyllene och krispig yta på båda sidorna. Lägg över på ett fat med hushållspapper.
8. Lägg upp salladen på tallrikar, skiva köttet i strimlor och lägg ovanpå salladen, rippla sedan dijonsenapscremen över köttet.

Servera tillsammans med det kokta riset och Tonkatsusåsen i små skålar. Blir som godast om du äter denna rätt med pinnar.

Enjoy!

 

Mer mat- och dryckesinspiration från Vinsider

INGREDIENSER

Ris till 4 portioner

Tonkatsu:
4 skivor tillagad julskinka ca 5-6 mm tjocka
3 dl mjöl
3-4 dl pankoströbröd
3 ägg
½ l rapsolja
Smör till stekning

Tonkatsusås:
1 msk tomatpuré
3 msk worcestershiresås
1 dl tomatketchup
2 msk japansk soya
1 msk honung

Dijonsenapscreme:
1 ½ dl smetana
½ dl majonnäs
Dijonsenap
Svartpeppar
Salt

Grönkålssallad:
200 g grönkål, rensad från bladnerver
2 apelsiner
1 ½ dl valnötter

Dressing:
½ dl olivolja
4 msk äppelcidervinäger
1 tsk balsamico
Salt
Svartpeppar
Citronsaft