Vietnamesiska vårrullar med fläskfilé och sesamdipp

Fläskfilé:
1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Putsa, salta och bryn köttet i en stekpanna med lite olja.
3. Lägg köttet i en ugnsform och låt den steka klart i ugnen ca 25 minuter, till en innertemperatur på 64 grader.
4. Låt vila minst 10 minuter i aluminumfolie.
5. Blanda soja, vitlök, tomatpuré, sesamolja och rapsolja. Skiva köttet i mindre bitar och blanda ihop med marinaden. Låt kallna (detta går bra att göra redan dagen innan).

Tillbehör
1. Till denna rätt kan man välja de grönsaker man har hemma och föredrar. Se detta som ett exempel.
2. Skär ner samtliga grönsaker i stavar, klyfta limefrukterna och rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills fin färg.
3. Strimla rödkålen och knåda ihop med en skvätt risvinäger och en nypa salt.
4. Koka nudlar enligt förpackningen. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem med en sax.
5. Doppa rispappret i ljummet vatten i några sekunder (tills det blir mjukt).

Soja & sesamdipp
1. Blanda samtliga ingredienser, späd eventuellt ut med lite kallt vatten för dippvänligare sås.

Fyll rispappret med vad du är sugen på och vik! En smarrig rätt att äta som plockmat med familjen. Men också en smidigt rätt att förbereda dagen innan gästerna kommer. Det går bra att vika vårrullarna innan dom ska ätas, och förvara på en plastad bricka i kylen.

 

Enjoy!

INGREDIENSER

Fläskfilé:
700 g Fläskfilè
0,5 dl Soja
1 bit ingefära, riven
1 stor Vitlöksklyfta, riven
1 msk Tomatpurè
1 msk Rostad sesamolja
3 msk Rapsolja

Soja & sesamdipp :
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk soja
2 tsk rostad sesamolja
0,5 limesaft
1 krm chilipulver

Tillbehör:
12-16 st rispapper
Glasnudlar
Strimlad rödkål
2 stänger sticklök
1 gurka
1 kruka koriander
2 Morötter, strimlade
2 st avokado
1 röd paprika
2 st lime
3 msk sesamfrö
Risvinäger
Salt