Vodkapasta med chorizo och burrata
2
Gör så här:
1. Skala bort skinnet från korven. Mosa korvfärsen i en kall stekpanna med olja, och låt steka på medelhög värme tills chorizon börjar bli krispig. Lyft ut hälften av chorizon och spara till garnering.
2. Skala och hacka vitlök och låt fräsa med chorizon tills vitlöken fått lite färg.
3. Tillsätt tomatpurè och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
4. Häll i vodka och låt koka någon minut.
5. Rör ner grädde och låt koka ihop.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
8. Häll av pastan och spara 1 dl av pastavattnet.
9. Rör ner vodkasåsen i pastan och tillsätt lite pastavatten i taget, till önskad konsistens.
Lägg upp pastan på önskad tallrik, toppa med en halv burrata, basilika och sist chorizon som sparades sedan innan.
Enjoy!
INGREDIENSER
150 g chorizo
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
0,5 dl tomatpurè
2 msk vodka
1,5 dl grädde
2 port rigatoni
1 burrata
Basilika till garnering
Salt
Svartpeppar